Parabolic SAR Trend İndikatörü

   Parabolic SAR (Stop and Reversal) dur ve geri dön anlamına gelmektedir. Diğer indikatörlerden farklı olmasının sebebi, piyasadaki fiyat değişimlerini yatırımcı ekranına yansıtabilme yeteneğinden gelir.


   J. Welles Wilder'ın geliştirdiği indikatör trendin değişeceği noktaları işaretleyerek, pozisyona girmenizi veya çıkmanızı sağlayan yardımcı bir araç olarak görev yapar. Yukarıda ki grafikte de belli olduğu gibi, fiyatlar yükselirken noktalar aşağıda yukarıya doğru çıkar ve fiyat grafiğinin altında bulunur. Fiyatlar düşerken ise noktalar, yukarında aşağıya doğru iner ve grafiğin üstünde bulunur.

   Parabolic SAR ile Yatırım Yapmak

   Parabolic SAR indikatörünün en güzel tarafı, kullanımının oldukça basit olmasıdır. Eğer size kullanımı kolay diyorsam, bu gerçekten kolay olduğu anlamına gelir. Eğer noktalar mumların altında beliriyor ise uzun pozisyon açar, eğer üstünde beliriyorsa kısa pozisyon açarsınız. 

   Parabolic SAR en basit anlaşılır indikatörler arasında yer alır. Bunun nedeni ise fiyatların ya düştüğünü ya da yükseldiğini düşünür. 3. bir yol yoktur. Söylediklerimden sonra ,sizinde tahmin edebileceğiniz gibi trend olan piyasalarda çalışan başarılı bir indikatör olduğu gerçi ortaya çıkıyor.

   Parabolic SAR ile Pozisyon Kapatma

   Parabolic SAR indikatörünü kullanarak pozisyonunuzu ne zaman kapatacağınızı belirleyebilirsiniz. Durumu hemen sizin için örnekleyeyim. EUR / USD paritesinde Parabolic SAR çalışması aşağıdaki gibidir;
   Nisan sonunda Euro değer kaybetmeye başladığı zaman, ayıların uzun süre piyasaya hakim olacağı fikri akıllara geldi. Eğer o zamanlarda pozisyon açsaydınız, Euro'nun daha ne kadar düşeceğini merak ederdiniz. Haziran başında Parabolic SAR üç nokta çiziyor ve biz düşüşün sonunun geldiğini ve fiyatların tekrardan yükseleceğini anlıyoruz. Eğer Nisan başında kısa pozisyon açmış olsaydınız ve Haziran başında kısa pozisyonunuzu kapatmayıp devam etmeye karar verseydiniz, tüm sermayenizi kaybetme riski ile karşı karşıya kalabilirdiniz. Parabolic SAR sizi böyle risklerden koruyan başarılı bir analiz aracıdır.

   

Yorum Gönder

Start typing and press Enter to search