Parite Stratejisi USD/CHF

parite usd/chf

   Parite üzerinde işlem yaparken, forex piyasalarında popüler, az kar getiren veya çok tercih edilmeyen para çiftleri veya emtia çeşitleri arasından bir seçim yaparsınız. USD/CHF ne az kar getiren bir parite, ne de çok popülerler arasına girmiyor. İkisinin ortalarında bir yerlerde yer almakta.
   USD/CHF paritesinde belli bir bilgi birikimi ve işlem yapma tecrübesi ile kendinize güzel bir gelir kapısı yapabilirsiniz. Bugüne kadar konu parite için çeşitli stratejiler  geliştirildi. Ben sizinle basit ve biraz tecrübe kazandıktan sonra kolay uygulanırlığı ile başarıya ulaşacağınız değerli taktiği paylaşacağım.

   USD/CHF Nasıl Bir Parite ? Özellikleri Nelerdir ?

   Öncelikle dikkatinizi çekmek istediğim nokta, amerikan dolarının USD/CHF paritesinde baz döviz olarak işlem görmesi. Genelde major paritelerde baz döviz olarak rol almayan dolar, bu paritemizde farklı bir rol oynuyor. Daha basit kelimeler ile ifade etmek gerekirse, 1 dolara kaç frank alacağımızı hesaplıyoruz. 

   Şimdi hepinizin merak ettiği bir konuya geldik. 1 günde USD/CHF paritesinde işlem yaparak ne kadar kazanabiliriz.  Sorumuza cevap verebilmek için neden bu pariteyi seçtiğimizi sizler için madde madde anlatıyorum;
  • Analiz etmek oldukça basit. Güvenilir parite dendiğinde ilk akla gelenler arasında yer alıyor.
  • Dalgalanmanın fazla olmadığı sakin bir piyasa. Sert fiyat hareketi çok nadir gözlemlenir.
  • Para akışının yüksek olduğu parite grubunun bir üyesidir.
  • Temel analiz yöntemi en basit şekilde uygulanabilir.
   USD/CHF paritesini ele alırken İsviçre frangı üzerinde biraz durmak gerekirse, İsviçre, dünya finans merkezi olarak kabul edilmektedir. Banka imparatorluğunun toprakları, dünyanın en büyük yatırımcıları ve zengin iş adamlarının paraları İsviçre'de yer almaktadır. Bu durum İsviçre frangını saygı duyulur, prestijli bir para birimi haline getirmektedir. Böylece istikrar frangın bir diğer adı haline geliyor. Böyle bir istikrar ortamında, heyecan aramayan, risk oranını düşürmek isteyen bütün yatırımcılar işlem yapmak için USD/CHF  yönünde tercihlerini yapıyor.

   Parite : USD/CHF Konu : Ticaret Sırları

parite usd/chf
   
  USD/CHF  para çiftinde kar-zarar analizi yaparken 1 pipin size getiri ve götürüsünü hesaplamak için matematiksel formüller ile uğraşmayın diye size burada net rakam veriyorum. 1 lot işlem açtığınızda fiyat 1.0258'den 1.0259 a yükseldiğinde 9.75$ kazanır veya kaybedersiniz. Aynı şekilde düşüşte de rakam değişmez. Tabi aracı kurumların virgülden sonra 5 rakam kullandıklarını hesap edersek, bir puanlık değişimi de rakamı 10 ' a bölerek bulabilirsiniz. Yani 1 puanlık değişim, 0,97 $ değişime sebep olur.

   USD/CHF  bir diğer özellik olarak karşımıza makro ekonomik faktörler çıkmaktadır. Yani kafanızı grafiklere gömüp teknik analiz yapmak yerine, ekonomi bilginizi konuşturarak temel analize yönelmeniz, stratejimiz için daha sağlıklı sonuçlar üretmektedir. Fiyat değişimini yakından etkileyen faktörler arasında ise;
  • İşsizlik oranı
  • GSMH (Gayri Safi Milli Hasılası) değişimi
  • Faiz oranları
   ABD verilerinden bahsediyorum. İsviçre tarafından gelen veriler de önemli, yalnız pariteye esas etki eden ABD. 

   Dikkat edilmesi gereken ikinci faktör ise USD/CHF paritesinin diğer parite türleri ile yakın ilişkileri. En yakın akrabalık parite bazında EUR/USD ile kurmakta olan USD/CHF, fiyat değişikliklerinde, euronun dolara karşı yaşadıklarından çok yakından etkilenmektedir. Euro değer kazanırsa, frankta değer kazanmaktadır. Analiz yaparken bu faktör sizlere büyük fayda sağlamaktadır. 

   Size bir ipucu vereyim. EUR/USD ve EUR/CHF paritelerinde yaşanan düşüş, USD/CHF paritesinde artışa sebep olacaktır.

   USD/CHF Parite İçin Uygulanabilecek En Basit Strateji

   En basit strateji, USD/CHF parite olarak son 2-3 yılda yaptığı fiyat hareketlerini incelemekten geçmektedir. Analistler paritenin son yıllarda yatay bir koridora girdiğini ve yaklaşık 1 200 pipslik bir alanda, düşüp arttığını belirtmektedir. Bunu bilen yatırımcılar alt ve üst sınırları basit bir şekilde belirleyerek, fiyatlar bu alanlara yaklaştığında alım ve satım yaparak para kazanmaktadır. 
  • Fiyatlar USD/CHF parite üst fiyat bandına yaklaştığında, kısa pozisyon açıp, kendinize karı al noktasını belirleyin. Örnek olarak 1.1700 üst fiyat bandımız. Fiyatlar bu banda yaklaştığında, kısa pozisyon açıp stop/loss seviyenizi (Zararı kes) 1.1730 a koyup, take profit (karı al) seviyenizi kendinize göre belirlerseniz para kazanmanız içten bile olmaz.
  • Aynı stratejiyi USD/CHF parite fiyatları alt banda yaklaştığında da uygulayabilirsiniz. Bu sefer uzun pozisyon açarak hedefinize ulaşmanız gerekmektedir.
   Stratejinize uygun bir analiz ile USD/CHF parite olarak sizlere iyi kar getirebilir. Benim tavsiyem, kısa zamanlık pozisyonlar ile çalışmanızdır. Verdiğim örnekler uzun periyotları ele alarak hazırlanmıştır. Daha kısa süreli zaman grafikleri, kullandığınız ticari platformdan çıkartabilirsiniz.


Yorum Gönder

Start typing and press Enter to search